Wednesday, July 21, 2010

L A N G K A W I



Weehooo... last weekend aku telah mengikuti rombongan percuma*sebagai urusetia okeh!* oleh Tunas Mekar dan KIK. First time jejakkan kaki kat Pulau Langkawi ni, ape yang aku bayangkan sangat lain dari fikiran.. hehh.. Naik Feri yang superb besar ratus-ratus orang ada dalam tuh. Lebih kurang sejam dok dalam tuh, kuar-kuar dari jeti terus masuk macam dalam shopping mall *ngahh cam kuar dari tren dan terus masuk KLCC*

Amik kau kali ni entry banyak gilers gambar-gambar yang diupload, rasa nak letak lagi tapi cam melampau la pulak.. hehehe..


Click pada gambar untuk lihat dengan jelas



Dalam Feri


Langkawi Under Water World
*3 bintang je bagi markah kat tempat ni, tak under water sangat lah!, nak try yang kat KLCC pulak lah*


Leka-leka tengok ikan, tetiba ada pulak galeri
*mushkil la galeri lukisan kat dalam tempat ikan!*


Penguin yang berehat-rehat menanti salji turun


Ikaness


Udang
*rasa macam nak pergi snorkeling lagi lah*


*ape jeling-jeling jaws! dok dalam tu diam-diam!*


Ikan Koi
*eh budak, baik-baik ler kang jatuh!*


Cable Car
*tak dapat naik sebab cuaca berkabus, main-main dengan rusa kat tepi tu jer*


Area Cable Car tuh!


Melawat kilang membuat kristal
*bahaya kerja dengan api. berpeluh dok kat tepi tuh tengok dia orang buat mangkuk kristal. kenalah dengan harga yang mahal itu.*


Kristal Itik@angsa


Bunga kristal
*nice to see, nice to hold, since broken consider sold. Sangat mahal okeh, sila berhati-hati*


Rumah sape ntah
*siapa punya kampung yang rumah dia macam ni lagi? sila angkat tangan. saya nak datang beraya nanti sebab lama dah tak masuk rumah kayu*


Kawasan beras terbakar
*tak nampak beras pon!*


Shopping batik time
*mari beli dik murah sahaja, Rm 10 hengget je batik jawa. mari-mari. Emak satu, Mak Lang satu, Aku satu, Ipau punya satu. dah takleh lebih nanti kena cukai*


Amik kau set pinggan harga sama dengan meja makan kat rumah!
*makan lauk ikan bilis pun sedap agaknye guna pinggan ni*


Rambang mata dahhhhh
*beli sebiji je balang kuih, cukuplah hanya itu yang termampu. hehehe*


Nanti nak beli set pinggan yang ini pulak
*belum kahwin tapi dah beli set pinggan mangkuk. what!!!*


Rugi beli coklat ni sekotak je, kalau tau aku amik sepulohh kotak!
*sodappp*


Lambakan coklat
*dah rasa cam taknak beli bila tengok dah banyak-banyak cam ni!*


Muka kau macam real helang. Takut aku tengok lelama


weee~


Hasil buruan masing-masing
*kat dalam kereta pon ade lagi*


Jeti
*kita naik feri gi perlis dan kemudian masuk kedah semula. main-main ek!*


Menara Alor Star


pekan Rabu yang glamor kat alor star ni
*masuk dalam tu macam pasar payang la, cuma dia kecik je*


Sekian cerita pergi berjalan-jalan

:rasa nak makan Laksa Johor kat Laksa Shake la

6 comments:

d.i.m said...

la bestnya g langkawi....
sj upload byk gambarkan, nk bg kengkawan jelez, g ngan sape??
amek package ke ??

wani ezryl * said...

rs nk baling batu jugak...

BALINGGGG!!!!!

(tung tang tung tang)


ok dah.
jom gi makan laksa johor kat laksa shack. seksyen 9, shah alam.

syaEYRA said...

dim :
mmg best g sana klu bawak duit jota jota.... ikut rombongan opis..hehehe


wani :
balas dengan baling MUTIARA NAGA *sedia bertukar!!*

**LadyBug** said...

weh!!rugi la tak beli pinggan mangkuk..murah gilaz2..

Anonymous said...

Weh!!rugi la tak beli pinggan mangkuk kat langkawi..murah gilaz2!!haha

syaEYRA said...

lady bug :
ade beli set pinggan mangkuk utk lapan org mkn... ckuplah tu ek..
*org ramai jgn dtg umah sy beraya lebih dari 8 org, nnti x ckup pinggan!*