Monday, August 2, 2010

f u h h h



Finally siap jugak plan rumah Pengarah opis aku nih *tapi drawing untuk section aku tak buat lagi.. sangat pening bila sebut nak buat section*. Sangat lama tak sentuh AutoCAD untuk buat drawing. Mula mula terkebil kebil jugaklah. Command pon dah banyak yang lupa *menung dulu mengadap AutoCAD ni nak ingat Command yang aku selalu guna* lama lama ingat jugaklah. nak tanya orang sekeliling, for sure dia tak tau! * technician sila ambil tau sikit pasal AutoCAD ni*

En. Pengarah ni dah bagi sketch rumah yang dia nak, so senang la sikit keje aku. Ikut seperti apa yang dia nak. Tapi ada jugaklah yang aku ubah sikit sikit ikut kesesuaian. Part bumbung dia nak bumbung Limas *kena cari contoh contoh bumbung limas, aku sendiri pon dah lupa cam mana*


Floor Plan



Roof Plan
*aku rasa cam ade yang tak kena je kat bumbung nih, ada sesiapa yang boleh betulkan*



Elevation



Elevation *jugak*




CIKGU yang kat JKR tu sila tolong sayo >.<
bape jota ek nak mintak ngan En. Pengarah nih?

3 comments:

wani ezryl * said...

ko jgn tnya beta psl bumbung2 ni. beta tak reti bab2 pelan ni. haha :P

syaEYRA said...

xpe nanti kita sama2 bukak buku!
glup..

d.i.m said...

sy pun sama xigt dh, dh bertahun xwat drawing AutoCAD