Sunday, February 28, 2010

P I C N I C K E R



Jadual yang penuh di hari weekend. This week aku berehat rehat di rumah pada hari jumaat (bukannya nak kemas barang barang untuk pindah rumah, malas sungguh!). Saturday ada jemputan kahwin BIDI *Selamat Pengantin Baru kepada mereka*, lepas gi kenduri diaorang bawak pergi berpicnic di Sekayu Waterfall ~lama giles tak masuk hutan dan bermandi manda.


Weekend ni sepatutnya kalau ikut plan aku nak turun KL untuk gi kenduri kahwin opismate lama si NAZA dan housemate ganu ni si SITI ~plan tak menjadi atas sebab sebab yang tak dapat di atasi. Kepada mereka Selamat Pengantin Baru Semoga Kekal Ke Akhir Hayat >_<




Pokok Besar


Seperti Berhari Raya di Hutan Rimba
~nak raya dengan gajah barangkali -_-"


Bersungguh mereka mendaki anak tangga
~jauh sungguh port yang mereka nak cari untuk mandi, dah la berbaju kurung masuk hutan
(habis lemak aku jalan naik tangga nih!)


Tu lah waterfallnya
~banyak batu batu yang menyakitkan tapak kaki dan juga anak ikan yang tak takutkan orang yang tengah mandi


Berendam didalam air sejuk yang tak berapa nak dalam
~takut lemas, tak pandai berenang!


Menikmati cahaya matahari
~proses pengeringan

Tahan itu pokok!
~tangan gergasi cuba mencekik beta, tapi tidak berjaya kerana berjaya memukul gergasi tersebut dengan pokok kayu itu -_-"


Orang yang frust menangis sambil memegang pokok!
~apekah maksudnya?


Dah siap mandi dan proses pengeringan
~masa untuk BERTUKAR, dan pulang untuk berehat



... kemas barang dan bersiap sedia untuk pidah rumah

2 comments:

wani ezryl * said...

sy boleh jd direktor handalan! tepukan utk wani e!! bahaha :P

syaEYRA said...

berjuta juta tepukan diberikan kepada wani