Tuesday, March 9, 2010

C O M E . T O . S E E



Last weekend pergi lawatan ke Melaka, bawa budak budak Tunas Mekar (UiTM Dungun) melawat tempat tempat pengusaha yang berjaya di sekitar Melaka. Memang sangat sangat penat, lawatan dari awal pagi hingga malam. ~tidak terkata penatnya -_-" (4 hari 3 malam pulak tuh! perghhh...)

Bertolak hari khamis (okey mengorbankan hari cuti kelepasan am disitu), mula mula rancang naik bus sama budak budak nih, tapi bos call suruh booking tiket flight (masa tengah kemas kemas barang untuk pindah terpaksa berlari menuju ke CC untuk booking ~heret sekali Siti Hajar). First time booking tiket flight and first time naik flight ~keterujaan melanda! -_-"



Terbang dengan Firefly
~Tiada Dania disitu


Hanya nampak awan yang memutih


Dah sampai nampak Helicopter
~rasa nak naik helicopter pulak, (nak kemana jer..)


Dan sofa yang empuk buat mata ini mengantuk!
(menanti ketibaan Big Boss datang amik)
~tak tau la sape budak ni, ashik sangat ngan laptop dia
~mata jua melilau memandang si Pilot yang kacak!


Dua orang yang minum kopi
~mereka adalah mangsa


Tangga Batu
~cepat amik kan gambar saya di tangga batu rumah melaka
(tangga ini bukan lah tangga yang original)


Mereka mahu bergambar juga


Makan Time
~Restoran Terapung Umbai
(kelihatan kegemukan saya disitu. Adakah?)


Di meja hidangan
~masih menanti lauk pauk yang belum siap


Makanan nya
~Istimewa makan ikan bakar bersama nasi lemak


Cowboy Girl
~lepas makan, meronda ronda kedai yang ada di rostoran tu
(pinjam topi cowboy, dan snap gambar cepattt)


Jalan jalan di Bandar Hilir
~last day, jalan dengan masa yang terhad
(tak sempat gi mana mana pun, dok depan kapal besar tu je)


Kat Muzium Alor Gajah
~sempat masuk muzium sementara menunggu budak budak nih bercerita
(sangat pajang la korang bercerita -_-")


Mereka mereka


Bergambar sebelum bertolak pulang ke Kuala Terengganu






l a i n . l a i n . p e r i h a l



Pin pin pin
~kapal nak lalu, ketepi semua


My New Slipper Roxy
~kasut putus sebab banyak sangat berjalan!


Mesin Getah
~mesin yang digunakan untuk membuat getah keping, teringat zaman kanak kanak ada getah keping yang digantung di siling rumah
(lama tak tengok mesin ni, last masa kecik kecik dulu)


Tingkap Muzium
~gambar ini pon mahu amik ke?


Gambar sink ini pun mahu!


Burung Hantu di dalam sangkar
~matanya tidak berkelip pun!


Teratai layu di kolam madu
~huhuhu


Sempat baca blog si Shyqin. Suka sangat apa yang dia tulis.


Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.


ermmm...





3 comments:

wani ezryl * said...

photos adalah lawa! makanan adalah mendroolingkan!! xD

x. kite nk menangis di luaran jugak. haha

syaEYRA said...

hehehe.. ikotlah mana mana pilihan nak nangis..

cheeqinlicious said...

cantik gambaq teratai...
kata adalah azimat...dan hakikat
renung2kn....