Thursday, April 15, 2010

C E R I T A . I N D U K S I




Yeahh.. kembali bekerja hari ini setelah 13 hari berkursus induksi, semoga semakin berintegriti *erkk, pengsan* seperti yang dijanjikan kesinambungan entry lepas gambar gambar induksi diupload *gambar masa masuk gua tidak ada dalam simpanan beta, ciss* tengok je lah gambar yang ade nih.


Selepas daftar
Bergambar sebelum bertolak ke Baling, Kedah
*memilih untuk menaiki bas KKR*


Tak tau kat mana ni yang pastinya di highway


Dah sampai di Baling. Berkabus lepas hujan lebat.
*baru tau Baling ni berada di kaki kaki bukit/gunung ganang*
~tak pernah tengok suasana sebegini rupa!


Barang amanah *telur* yang perlu dijaga
sangat susah untuk dijaga, perlu dibawa kemana jua anda pergi
~alhamdulillah, tidak pecah amanah itu hingga hari terakhir sesi KEMBARA


6.30 pagi sudah bersiap sedia untuk bersenam
*kelihatan seperti orang yang masih bersekolah*


Hari pertama sesi LDK
tim . liz . ina . me . nora . nia (orang ambil gambar)


Food's of Baling, Kedah
*yumm yumm yumm*
~tapi ramai yang sakit perut, pedasssssss


Sesi suai kenal
*mencari ahli kumpulan masing masing dengan menggunakan bahasa isyarat! hati hati memandu semasa hari hujan (bagaimanakah gayanya?)*


Tugasan pertama
Melukis wajah sendiri menggunakan tangan kiri
*sila teka wajah siapakah mereka*


Ni muka geng geng
*ketawa sehingga mengeluarkan air mata*


Posed


Putih putih


Tugasan dalam kumpulan
MAT KILAU
*mereka cipta logo kumpulan, ikrar, carta, cheer dan cenderamata*


Yeahh, kami MAT KILAU berjaya memungut mata tertinggi


Coral Speaking
ku hentam je cerita ape pun, yang terlintas difikiran masa tu adalah cerita pasal masjid kristal dan taman monumen
*idea dah habis nak bercerita apa, tapi locengnya tak bunyi bunyi lagi! huhh.. idea idea marilah*


Dengan gaya tersendiri


Sesi ceramah
Encik penceramah itu mengingatkan pada bos En. Is
(tak tau kenapa, Mad Duan pun cakap cam tu)
*Hafiz bersama nota yang disalinya, erkkk*


Nota beta pula yang ini!
*dua kali lima dengan hafiz*


Tidak ketinggalan mereka yang sempat melelapkan mata!
*telinga masih mendengar apa yang penceramah sampaikan, Apekah?*


Mulut penuh makanan!
*seperti ada 7E pulak kat kompleks ni, banyak sungguh jajan yang ada*


Group Perempuan
*Apakah yang cuba kulakukan itu?*


Group Lelaki
*Hafiz kamu melambai kepada siapa?*


Another Picture


Group Mat Kilau
*kami berkilau kilau dimalam itu*


With Mad Duan
My Office Mate *kami wakil ICU Terengganu*
~hidup batik Terengganu


Makan Time


Guru muzik - Jiwa dan Shahdan
*gue baru nyanyi sikit sudah dikatakan pitching lari, apekah?
macam mana nak masuk AF cam ni*


Bincang bincang
Kalau dah dok dengan ketua kami nih si Shuhaimi, cerita lain jadinye


Name Tag


Bejaya mendapatkan sijil kehadiran
*sijil exam kena tunggu lagi 2 bulan, berapa lama dahhh*


Malam Persembahan
terlalu sibuk dengan persembahan sampai tak lalu nak makan
*tarian kami yang bertabur, hahahaha*


Masa untuk berpisah
setelah 13 hari bersama
*sebak sebak*


Begambar gambar sementara menunggu Pilot sampai


Ermm, tak dapat naik bas dengan mereka untuk pulang
*terpaksa ubah perancangan pulang terus ke Terengganu*


Banjaran ape ntah!


Posed di Banjaran Titiwangsa
*angin yang meniup sangat sejuk*


Menolong mereka yang kesusahan
*otw balik, jumpa lori yang tayarnya pancit, kasihannn*
~pupuk lah nilai nilai murni dalam diri


Sekian cerita. Keseluruhanya, seronok masa berkursus walaupun penat.
Kita jumpa di Facebook



3 comments:

wani ezryl * said...

ko semakin tembam!! xsabar nk jumpa ko, gemok 2!! HAHAHA.

nina said...

salam kak,
congrats sbb dh tamat induksi..
sy kena induksi kt tempat yang sama bulan mac 2011 nih..tp sy sekarang mengamdung 4 bulan..camna keadaan kemudahannya kat sana ek? bilik tidur/tilam selesa x? kalau nk basuh baju ada tempat x? kalau kemudahan2 kt situ mcm kureng sket, sy nk buat extra preparation...
harap akak dapat respon..tq

syaEYRA said...

@nina

waalaikumsalam.
kemudahan kat sini boleh la.. ps saya kira selesa la jugak. nak basuh baju mmg ada tempatnya. xada apa pon yg boleh dirisaukan. kalau awak mengandung tu cuba la request nk duduk kat bilik kat tingkat bawah. bilik pon xde la menakutkan sebab akan kongsi ramai2.
selamat berinduksi ek.