Sunday, May 16, 2010

M E E T . M Y . C O U S I N

Khamis lepas lepak lepak dengan causin I nih si Farid @ Ghek. Amik dia kat Hotel then bawak dia jejalan *yang penting dia belanja makan ICT , Ikan Celup Tepung - but I makan Sotong Celup Tepung yang dah menjadi makanan kegemaran sekarang nih!* Sesat barat mencari tempat makan nih, aku pon tak pernah sampai tempat ni, lokasinye kat belakang Airport je tapi berpusing pusing nak cari tempat tu *kejap kejap call hajar nak tau jalan yang sebenarnya, mujur terer mencari jalan ngee~*


Ni lah dia orang dah lapau sangat sangat tak makan lunch sebab sibuk sangat bershopping kat pasar payang.


Menu petang itu : Sotong + Ikan + Udang celup tepung, Keropok Lekor, Jemput jemput, Mee Hoon Goreng dan Air Kelapa


Setahu aku la tempat makan ni sebenarnya bersebelahan dengan laut yang cantik membiru, sebab last year jalan jalan dengan Hajar kat tempat nih memang sangat cantik viewnyer. Tapi entah apa yang dia orang nak buat agaknye, habis kat tepi tepi tu di tambaknye dengan batu batuan dan pasir pasiran, memang dah tak nampak laut dah! Sambil drive pon tak nampak laut nye! *ape yang sedang korang cuba lakukan ah? punah semua view yang cantik cantik itu!*

Lepas makan makan bawak la caousin ni pusing pusing area situ, bukan ape dah takde tempat yang best pon nak bawak jalan jalan. Penyudahnye terus je lepak kat airport. Jalan jalan kat situ konon kononnye macam KLIA la kan. hahaha. Amik nih kami bergambar sakan kat airport tu.


tak tau la ukiran apa, yang pasti benda nih ade dekat tempat duduk


Yang ni gambar Entrance Airport tu


Kaunter membeli tiket


Cuba bergambar kat depan benda tuh!


Cuba mengsetting kamera


With The Giant Wall


Between the tiang *hahahaha*


Ni cerita yang lagi best, bila si Ghek ni nak check in beg berisi pelbagai barangan seperti Keropok Lekor, Sutera, Cecair *orang kat airport tu cakap bahawa sos keropok lekor tu adalah cecair* dan sebagainya telah koyak. What!! memang la ko nih! beg harga sepuloh hengget je, ko gi isi bagai bagai kat dalam tuh! Ape lagi pergi la cari semula 7e yang ko gelak gelak kan sebab tak de function kat Airport tu.


Orang yang sedang membalut begnya dengan masking tape! ahakss




moral . of . the . story

nak bejalan bawaklah beg yang di luluskan SIRIM

4 comments:

wani ezryl * said...

yaAllah, beg tu ke yg disumbat segala macam benda tu? lolx

ntah2 diorg tmbk laut tu sbb takut banjir tak?

syaEYRA said...

itu lah beg nye!!

Anonymous said...

NAK WAT MCMANE ALONG, TAKDIR MENENTUKAN SEGALANYA...APA2 PON PERISTIWA TU MMG BEST, SASPEN DAN MENYERAMKAN..HAHAHA... PASNI DA XNK DA BELI KOPOK LEKOR SAMPAI RM60....BERAT GILER...RUGI SBB KENA BELI BEG RM10, SELOTIP RM5...

syaEYRA said...

tu lah...
hahaha..