Wednesday, May 26, 2010

M A C A M . M A C A M


Mak aiii... lamo gilo ese tak update blog ni kerano ese ditimpo polbagai masalah kojo. bukan main banyak laie kojo yang dibori kek ese. dah macam mesen buek air botol dokek kilang yang ese poie jo, mesen pon ado maso rehat! Ese ni masih tak pueh hati laie yang intonet kek opis ni tak leh nak bukak blogger nih *ekau upgrade intonet bukan main laie, canggih manggih! satu apo pon tak leh nak dibukak! songal!!*

Kek sini ese nak cito macam macam la aktiviti yang bolaku bukan po dah sominggu lobih ese tak cito apo apo. sorry la yo kalau entry kali ni ese cakap nogori sombilan, bukan po sajo jo, lamo dah tak speking nogori nih. teringat tengok cerito nenek perkaso ari tu, pokek mak cik tu cakap nogori. tapi apo apo pon ese bukan lah orang nogori sombilan yang sobonar. kalau ado yang torsalah tu jangan marah la yo.


Dongan Hajar
*baru jo dapek gambar nih dari hajar, ese pon tak tau apo pasal ese bergambar macam gitu*




Next ni gambar nih maso sarapan pagi dokek kafe wisma nih

Ese tetibo lak raso gamba nih kami semuo berposing sangat ayu!
*siapokah dio yang sangat ayu itu? silo jawab sokarang*


Ayu lah konon konon eh
*memang ayu pon, wakakakaka*


Soporti biaso lah, ini lah geng geng ese maso sarapan
*bukan sarapan jo, makan tongah hari, ngular ngular, shopping shopping dan macam macam laie lah yang di buek bosamo!*




Aktiviti yang berikotnyo adolah maso ujung minggu borsamo Hajar *housemate yang lain poie bersukan dokek kelantan ; tahniah la kopada zon timor yang monjadi juaro keseluruhan*


Santapan tongah hari di waktu potang makan di Chicken Rice Shop
*sotolah koponatan mengomeh rumah, masing maleh nak masak ; ambik kau konyang nyo sampai ko malam!*


Ese yang dan tak soba nak makan
*bukan main lapa laie!*


Tu dio ayam yang sangat menggoda!
*Najwani silo jeles yoo!*


Bukan main lahap laie ese makan
*weit, sopan sikit laa!*


Hajar menikmati sup!


Ini adolah di waktu lunch somalam, beramai ramai poie Pasar Payang tomankan si Ija memboli kain samping yang dikirim kawan eh. Ini kodai peberet kami, nak boli kain batik ko, samping ko, sutero ko, buleh la dapek murah.


Kain sutero yang ado kek kodai tu sokarang nih
*ado banyak laie stok yang baru sampai*


Dongan Ija posing dopan cormin kek kodai tuh!


Dan yang torakhir adolah gombar tadi maso di opis sobolum poie lawatan 5s, dokek jo lawan kali nih dokek tingkat 11 dongan 7 jo. soporti biaso ese dilantik oleh Najwani monjadi jorufoto *ni yang buek ese berkobar kobar nak suruh ayah bolikan kamero SLR ; konapo lah kau mahal bobonar!*


Tu dio, bergamba dopan cormin laie!


With Kak Sha




Eh ado laie, lunch hour di Noodle Station


Solero makan bosar ese nih! sobab tu lah makin borat ese nih!


Mereko yang bergayo gayo!


Ese pilih makan nasi, Nasi Putih dongan Ayam masak apo ntah yang pasti adolah sangat podeh!
*orang lain makan Mee jo, sobab tu ese makin gomuk ; tapi tak po masih buleh dikontrol laie!*



m o r a l . o f . t h e . s t o r y

makan je ape yang kita rasa nak makan

2 comments:

wani ezryl * said...

ekau mmg suko yo kn tgkp gmbr mulut mengango mcm tu. haha

ekau la yg paling ayu dalam gamba nombor duo tu.. sobab ekau posing mcm pogang lutut. mcm xkasi eden pogang lutut ko. ekau xbagi eden dpt boyfriend hensem kah. HAHAHA

ayam perisa apo ekau mkn tu? ha tgk tu gmbr mulut mengango laie. eden da ckp td! jgn kata eden xckp! :P

gamba kek noodle station tu nampak sangat ponuh org. mcm waktu puncak makan tongah hari yo.. waiter sorang, orang ado 200 tolong jawab sket camno ni

yo, eden lapa copek sobab makan mee. lain kali eden pun nak makan nasik jugak!! :P

syaEYRA said...

bukan main panjang laie ekau komen, dah macam karangan darjah satu!
Ese jawab satu2 yo,

pesen baru tangkap gombar mulut ngago, ese baru blajo nnti ese ajo ekau yo.

mano buleh bagi pakwo emsem kek ko!

lupo dah periso apo aym tuh, yg pasti adolah menu baru.

ese dah tanyokan kojo kosong kek noodle station 2, tapi budak tu sonyum yo tak tau jwapan eh, kono tanyo tuan kodai.

2 la lain kalu kito makan nasik jo

*sekian kolas bahaso kito ari nih, jumpo laie*