Thursday, September 30, 2010

m a r i . b e r a y a



Selagi Syawal masih ada, mari kita beraya.
*semua ada, mari MAKANNNN*

Entry cerita Hari Raya di sini. tak banyak pon jemputan hari raya kat sini *diaorang tak nak buat openhouse ke?* yang ada cuma Majlis Hari Raya Wisma Darul Iman dan Office sendiri. oh rumah Ija sekali *beraya dengan makanan western. cayalah*


Wearing this Kebaya again



Di Majlis Hari Raya untuk warga Wisma Daru Iman



Sementara nak tunggu MB sampai, bergambar dulu.
*dan 30 minit kemudian baru MB sampai. letih kaki berdiri!*



Orang besau besau Negeri Terengganu
*mak datok dia orang punya samping... sangat cantik. rasanya harga dia boleh bayar WRS 7 bulan!*



Mendongak masing masing nak tengok samping mereka. lolx.
*boleh la masa aku nak turun makan lepas habis perhimunan ni tak perasan yang si MB ni lalu, aku dok main melintas je depan dia. senyum je la dengan MB tu.*



Nak turun makan pon leh posing posing
*songket jadi hiasan kat dinding tu!*



Ambik kesempatan bergambar sementara takda orang lalu



Dalam Dewan Wisma. gile meriah. dah macam tonton tv RTM tu.
*nak cari tempat duduk pon susah!*



Semua orang yang kenyang! lepak lepak tengok orang menyanyi dan makan tapai atas meja tu.



Ini yang aku makan, cendol dan tapai
*segala mee rebus, laksa putih @ kuah merah , nasi dagang, lemang semua aku tak makan. perut dah penuh, bukan penuh tapi sebab pakai kebaya nanti nampak perut buncit. bahahaha*



Me'



Hajar dan Ija



With Ija
*Naje takde. time time ni lah ko nak gi HQ kan! time time ni lah ko nak debate la ape la!*



Ni jamuan Hari Raya PPPNT di Taman Sinar Harapan. tempat anak anak istimewa. memang kasihan tengok budak budak kat sini. terkurung je di katil besi. dah macam penjara, nurse pulak garang nak mampos!
*kalau tak sabar jangan keje macam ni!*



Masa mentapau makanan yang terlebih
*ko tapau je kan Naje, makan nye tidak!*


Sekian

2 comments:

wani ezryl * said...

kite tapaukan utk korg ok!! haha. biar teka!! kak ija adalah mkn pelbagai dishes ketika hari raya wisma!! correct? ;)

sampin org2 besar yg mahallll mesti lawaaaa

syaEYRA said...

BETUL, 6 markah utk wani... dia makan semua.

rasa nak tarik je sampin yang diaorang pakai tu bawak balik rumah pastu frame kan! *erkk!*