Monday, April 11, 2011

perkara semalam


Hey kembali bersiaran lagi hari ini. hari ini rasanya macam banyak yang nak diceritakan tapi taknak buat dalam satu entry, so jangan marah kalau hari ini ada dua tiga entry sekali gus. pecah rekod weh untuk bulan ini sudah dua kali pulang ke kampung, semua gara-gara si anak kecil itu *anak kecil tunggu entry lain ek T_T*


guwe di Felda Palong 9, Negeri Sembilan yang aman damai serta terang bederang sebab pokok gotah dah ditobang



diantara family aku yang turut hadir kenduri kahwin adik makcik aku



ha itu dia pengantinnya yang serba oren di panas terik mentari
*makcik aku si tukang kipas itu. marahkan siapa mak chek ditepi itu?*






Semalam juga celebrate kecil-kecilan birthday Danish a.k.a tuktak sepupu kecil aku. sekejap je dah masuk 3 tahun umur Danish nih, rasa macam baru je lagi. semakin petah pula kalau bercakap tapi bukan joyah ek *danish punya pasal, mak uda ngan mak lang siap buat laksa johor lagi. tiba-tiba teringat laksa johor yang dibuat arwah mak uteh yang sangat awesome*


"al-fatihah buat allahyarhamah Faizah Zaiton"



hidangan kek Chocolate Indulgence hasil tangan Secret Recipe
*kebanyakan gambar disnap guna kamera, so yang ini je ada aku tak sempat meng-copy gambar tersebut*






Selepas selesai celebrate birthday Danish, aku bersilat-silat mengemas barang, bersiap-siap untuk pulang ke Terengganu. perjalanan menuju ke Airport sangat menguji kesabaran. jem dimerata-rata tempat. demm. mujur sempat mengejar kapal terbang. mampos aku tak nak gi Airport lagi time-time ada F1, gile-gile punya jem! aku dalam kereta dah tak tentu arah dibuatnya takut terlepas flight.



fuhh sampai airport sharp-sharp je masanya, check in terus naik flight
*dapat duduk tepi tingkat serba sikit meredakan perasaan T_T*



perjalanan dalam flight pon agak mengerikan juga, sebab asik bergoyang-goyang maklumlah faktor cuaca yang kurang mengizinkan


bila di ingat-ingatkan rupanya semalam keluar rumah tak baca doa, patutlah macam-macam dugaan. ishh ishh.


sekian, bye
[jangan lupa baca doa sebelum keluar rumah]

2 comments:

wani ezryl * said...

ado laie org kahwin pakai baju oren. zahid, ok! :P

cheeqinlicious said...

makcikkk....bulatnyee.....^_^