Sunday, February 21, 2010

E N G A G E M E N T . D A Y

Oppsss.. it's not my day

Tahniah for my cousin Farid Uyop (Ghek ~panggilan keluarga keluarga) and tunangnya Shila (anak apen) ~mereka ini dua pupu, lepas ni berkupu-kupu la keluarga ni.


Keluarga besar Zaiton dan Hjh. Tijah
~Mereka adalah ahli ahli rombongan (ramai lagi yang berada di belakang tabir)
(Ghek itu yang didepan berbaju biru belang belang)

The Hantaran's
~So pinky and sweet
(sangat suka ini hantaran ~ghek berapa kos bikin ini hantaran's?)


Sangat suka ini gambar
~Agak agak bila aku leh dapat ini sireh?
(Mitos atau Benar ~kalau curik makan sirin ini nanti cepat kawin, aku boleh curik je sireh tapi tak leh nak makan)

Diantara ahli rombongan yang gilers bergambar
~With my cousin
dari kiri : Nurul . kak Ija . Tisha . Me


Ahli rombongan tadi yang sudah tiba di rumah orang yang hendak di pinang
~Bergerak je selangkah dah nak bergambar
(Loyer dah jurugambar nak ambil gambar)
: Mak Chek sempat jeling ke kamera disitu!

Sudah masuk kedalam rumah
~Eh nak bergambar jugak!
(Aku tak nak upload gambar ni banyak banyak ; sebab nampak sangat suka bergambar)

Shila
~Orang yang sangat gembira dihari itu
(sangat suka bila ditunang kan ; sabar ya tunggu hari kahwin nanti : Tempah setahun hidup ~aku tak paham la tempoh ini?)

Aku terlebih exposed semasa bergambar


Ahli rombongan yang mahu pulang ke rumah
~Sempat lagi nak bergambar
dari kiri : My mom . Tisha . Me . Mak Ngah


Orang yang kegembiraan
~With Hantaran's dari pihak perempuan







l a i n . l a i n . p e r i h a l



Ketulusan dan kemulusan
~kuang kuang kuang tak bleh blah statment tersebut!


My little cousin and nephew
atas : Umairah . Danish (tuk'tak')
bawah : Akmar . Alia . Aiman


Mereka dan pasangan
Abang (adik aku) dan tunangnya Ila
Apit (cousin) dan gurlnya


Wedding Planner
(prepare wedding adik aku si abang this may)
~Pak Chek yang beriya iya memilih kain begitu juga pengkritiknya
(Mak cik kedai tu tengok jer, ntah yer ntah tidak)


Ni dia orang yang tak sabar untuk pulang ke Kem PLKN
~daaari kiriiii, angkattt kaki!


Pureless without showering
~ntah yer ntah tak aku eja nih!


Makanan
~Makan makan di kampung
(masakan johor is the best)
atas : mee hoon sup mak lang . nasi tomato kenduri . sambal belacan pak chek
bawah : roti prata pak chek . ikan potak masak tumis aku . nasi lemak simpang sgmt


On renovation
~Terpaksa meminjam parking jiran sebelah rumah



Sudah 20000 km dia

~sambil drive sempat amik gambar

3 comments:

wani ezryl * said...

wahh comelnya, semua pinx!! xD

ikan potak tu ikan apa, weh? xpernah dgr pulak.

syaEYRA said...

pink pink pink ... hehehhe
ikan potak is ikan sungai, mak pgill ikan potak, nma saintifik nya xtau lah.. sangat banyak tulang itu ikan!

syaEYRA said...

cik anonymous..
jgn terlalu obsess.