Sunday, June 6, 2010

M A S A . M E R E H A T K A N . M I N D A



Yeahh.. seperti yang dijanjikan aku telah berangkat ke Kuala Lumpur ini di musim cuti cuti ini. Memang masa yang tepat untuk aku merehat rehatkan minda dan ketenangan jiwa *pelik aku nih! orang bercuti tenangkan hati kat kampung, tapi aku dekat bandar yang super duper sibuk ini. Inilah aku di dunia realitinya sendiri* So stay di rumah adik adik di Sri Petaling, dekat dekat dengan Bukit Jalil.

Destinasi pertama untuk kami ialah Kompleks Pernas SOGO. Lama gilers aku tak masuk Sogo ni *seperti biasa sogo hari hari ada sale* Nah ambik berjalan jalan kat dalam tuh sampai sakit sakit kaki *memang lama tak jalankan aktiviti tawaf menawaf nih, maklumlah kaki ni dah manja!*



Itu dia mencuba Maskara Lancome


Dibawah pohon epal DKNY


Kami nak baju nih! siapa boleh bayarkan?


Cuba berjinak jinak kembali dengan skirt ke?
*tidakkk... acah jer tu*


Dengan Mak Lang yang super berbelanja, setahun sekali katanya turun KL nih!
*adakah aku kelihatan berisi?*



Mak yang memerhati decoration di siling itu!



Celah patung kami bergambar
*tambah seorang lagi kaum hawa dalam keluarga kami, selalu guwe, mak dan mak lang je*


Setelah kepenatan berjalan jalan di sogo, aku bawa dia orang semua ke Jln TAR untuk membeli tudung, masyaAllah mereka ni memilih tudung, macam nak amik satu kedai ni bawak balik. Setelah dipanggil beberapa kali, baru lah keluar dari kedai tudung tu *mereka masing masing tersenyum lebar jer, jangan tak pakai sudah tudung tu!*


Masing masing kebuluran


Lepas makan makan, gerak pulang ke rumah tapi sempat jugak menjinggah ke Pertama Complex, aku lah tu nak membeli alas meja di Reject Shop *tempat faveret untuk membeli kain kain yang digunakan didapur*

Siap siap semua hal, masing masing dah penat destinasi berikutnya balik rumah la. Sampai rumah masing masing tidur kepenatan. Malam nye aku belum puas lagi nak berjalan, ayah pon layan kan aje aku nih, dibawak pula ke tempat yang paling aku rindukan iaitu Sunway Piramid. Walaupun masuk kat Sunway tu dah pukul sembilan lebih kira puas hatilah dapat masuk situ *jangan tanya kenapa ek! aku sendiri pon tak paham. hehehe. yang sebenarnya tempat tu ada banyak sangat kenangan yang tak mungkin aku lupa*


Kami bergambar di dalam lif yang bercermin cermin


Kegemaran... J CO Donuts
*tempat lama lagi dikenang, ni lah tempat aku suka lepak lepak dulu ngan Azie dan Nia selain dari Old Town White Coffee dan Sri Melur Jaya : kawan kawan sila ambil perhatian yer nanti bawak aku makan kat tempat yang disenaraikan diatas yer!*


Tu dia mak nak membayar dia punya Ais krim Yogurt berbuah buahan


TV 3d
*aku nak sebijik tv nih kat rumah!*


Mak dan Ayah yang kagum menonton TV tersebut


Donuts
*12 ketul*



Aku suka yang atasnye ada kepingan badam itu



Sebelum berangkat pulang, sempat bergambar depan cermin lagi!
*tak sempat nak snap gambar mamat kacak yang tetiba muncul setelah pintu lif itu terbuka!*



m o r a l . o f . t h e . s t o r y

aku suka jalan jalan, dan aku akan jalan selagi aku termampu
*ada sesiapa yang nak ikut?*

5 comments:

wani ezryl * said...

ko dgn mak ko mesti nk baju yg sm.. haha :]

ahha cermin lif kat sunway tu mmg port wajib semorang utk pose! xD

kire ske donat yg atas topping coklat dgn kacang tu!! ^^

haa mesti ko terpempan sbb ada mamat kacak kat lif.. sbb tu xsempat nk tgkp gmbr.. lolx

syaEYRA said...

al maklumlah anak omak la kato kan!

mamat 2 memerhatikan kite, so tak tertekan butang snap kat stu!

wani ezryl * said...

gambar pakcik lif+ko ada dgn kite ni.. *wink2*

wani ezryl * said...

eh bukan pakcik lif ek. ni pakcik kereta camry.. ahaha. byk tol 'pakcik' ko :DD

syaEYRA said...

tau xpe, dia bukan pakcik lif..
pakcik lif kacak