Sunday, August 8, 2010

f a m i l y . d a y . p p p n t



Family day PPPNT telah diadakan semalam di Taman Pertanian Sekayu. Dekat sejam jugaklah perjalanan dari KT ke sana. Sangat mencabar perjalanan dengan tahi lembu yang banyak atas jalan *takde kesedaran sivik betulah lembu nih* dengan itik melintas jalan *ko jalan jalan pas tu berhenti pas tu jalan semula, mujur belakang kete takde orang* peringatan kepada semua, melintas jalan jangan macam itik cari makan dipagi hari! *kalau nyawa ada 8 takpe nak melintas macam tu*

Sampai terus register dan dapat sebungkus hamper yang ada kordial, biskut raya *acik dapek biskut almon london eh!*, kurma, milo dan tidak ketinggalan kamera SLR, Komputer riba beserta broadband *okeh tipu yang ketiga terakhir tu!*


Acara pertama , senam robik dan poco-poco
*lama dah tak bersenam robik, penat dan peluh mencurah curah macam duduk bawah shower!*



After break1st nasi lemak ayam goreng, join acara memancing
fuhhh selamat umpan dedak ikan yang dikepal kepal, kalau cacing conform paksa orang sebelah aku pasangkan umpan!
*lama dah tak ngail ikan*



*gaya memancing ini hanya bertahan 5 minit!*



Gaya pemancing yang paling kecoh dan bising
*en is kenapa kita tak menang anugerah pemancing paling bising! tak puas hati nih!*



Gaya macam dapat ikan jerk!



Ija dan family



Tak puas hati cik kiah ni dapat ikan baung
*apa pasal ko lepaskan ikan tu? kita nak masak tumis la!*



Kenangan dengan sue
*pagi tadi hantar dia ke airport sebab kena tukar ke ICU Sarawak!*



Makan kambing after memancing
*sedapppp kambing kaprima bakar dengan sos lada hitam bersama kentang goreng. dah lapar memang sedap segalanya*



*makan makan, ija jangan kerutkan muka!*



:P


Group rumah hijau
*mereka yang duduk kat depan tu semua telah dipindahkan, semalam hari terakhir bersama kami menyumbangkan jasa bakti! cewahh*



Mereka yang bersukan mencari buah tersembunyi!
*takpelah tak juara pon! tak puas hati ada yang dengki :( *



Peserta makan durian



kami kena habiskan selonggok durian ni dalam masa 10 minit



sangat banyak aku makan durian
*durian nya tak best sangat lah, yang tak sedap aku tak makan. bolehkah cam tu masa bertanding?*



Orang yang kuat makan
*tak sia sia menjadi peserta bersama*



Group Oren



Kami juara mkan durian
*horeyyyy menang jugak*



Ada juga acara celebrate birthday untuk staff bulan 4 - 7



Buah durian yang bersepah sepah dan dah tak larat nak makan



Bila dah dikumpulkan semua staff PPPNT ni
*memang sangat ramai*



okeh
akhir kata, percutian hujung minggu yang best tak sia sia mengorbankan plan mencari baju raya


:nak caari baru raya warna purple la tahun nih!



4 comments:

wani ezryl * said...

apa ko fikir ofis kita kaya sgt nk letak SLR dlm hamper sorang-sorang? hadiah pun dpt towel je! hahaha :PP

korg dua xcukup kecoh la, xboleh lawan en.uzir.. lolx

xpe, nnti kita semua ramai-ramai pergi pasar beli ikan bawal superbesar pastu masak dgn hebat ok!! ;)

k.ija kerut sbb ko ambik makanan dia!! :P

xjuara dapat towel saiz sedang! hehe. ntah apsal laaaa ada org yg dengki-mendengki dlm permainan ni. xfaham betul sy.

sekali lg sy nk menegaskan... .. usop dok rok cetong makan durian. HAHAHA


p/s: kite xtau lg tahun ni nk beli kaler apa. boleh tak nk beli kaler rainbow? HAHAHA

syaEYRA said...

towel ni 1 nih labuh sangat la, smpi buku lali!

kecoh dah, lain kali menari waka waka la

ija yg curik makanan kiter laa..

usop mmg dok rok!

hajaraswad said...

ko xcite ke balik tuh pensan kat rmh...pns weh mkn kambing+derian tuh.wakaka.....

wani ezryl * said...

smpai buku lali?!! ni tuala ke kain sarung ni?? *masa beli dlu tak perasan pun!* :P