Sunday, February 13, 2011

kau bawak apa dalam beg nih?


Hello


hari ini aku nak kongsi sikit pasal handbag perempuan. majori perempuan kat dalam dunia nih ada handbang yang pasti mereka mesti ada melebihi dari 2. yang pasti aku 3 handbag yang masih boleh digunapakai. yang lain-lain nak campak kat tempat lain sebab dia telah merosakan diri sendiri *apekah?* serius handbang yang dibuat dari PVC akan merosakan diri mereka sendiri sekiranya dah melebihi 1 tahun sekalipun kita hanya simpan dengan cermat. baik beli handang jenis kain. bukan setakat handbag, kasut pon macam tu jugak, aku ada sepasang heals yang aku sayang nak pakai, tapi dah lama-lama aku simpan dalam kereta lebih kurang dekat 2 tahun, hari tu aku pakai 3 kali, kulitnya koyak sana koyak sini, penyudahnya campak je dalam kereta adik suruh dia bawak balik kampung! *tu la sayang sangat nak pakai, last-last tak boleh pakai terus!*


diantara barang-barang yang ada dalam handbag aku ;)


agak-agak berapa kg handbag perempuan? perempuan ni konon-konon lemahkan tapi bawak handbag berkilo-kilo beratnya! *bawak duit syiling barangkali! takpun handbag tu sendiri berbesi-besi sangat fancy ikut trend kan. ohoo aku ada handbag yang berat walaupun dalam tu kosong je, handbag guess memang berat okeh!*

dalam handbag aku takdalah banyak mana item yang ada, cuma 21 sahaja T___T. orang perempuan ni kalau nak keluar macam-macam benda yang nak dibawanya walaupun kadang-kadang benda tu bukan penting dan memang takkan guna punya. *suka memberatkan beg bukan apa senang nak lepuk orang jahat kalau ada!*

1. beg kecil songket untuk isi make-up
2. speck mata hitam *biasa dia ni dok dalam kereta, tapi hari tu keluar naik ketera adik lupa nak simpan semula*
3. purse
4. hanpon
5. compack powder
6. tisu basah
7. sudoku & pen *kemana-mana ada pon bawak!*
8. lipstick estee lauder
9. lip glass viva glam MAC
10. lip balm neutrogena
11. cracked heel repair cream
12. kunci kereta
13. kunci rumah
14. pen drive
15. mp4 *sangat kasihan screen nya dah pecah-pecah tapi masih okey*
16. getah rambut
17. minyak yu yee cap limau
18. minyak cap kapak
19. perfume paris cap ayam
20. perfume lancome cap ayam
21. oil control film

ada lagi item yang tersorok dalam handbag ni, tapi tidak boleh la nak di letakan dekat sini *ehemm faham-faham ajalah benda apa kan!* dari segi angka memang nampak banyak dan rasa macam berat, sebenarnya item ni kecil-kecil je dan tidak membebankan wahahaha. pada aku benda ni semuanya macam penting, mesti nak kena bawak. tapi kalau setakat nak pergi pasar malam tak kan nak bawak handbag, cukup la bawa purse dan hanpon je nanti tak pasal-pasal kena ragut! beringat sebelum terkena!


bye










ohoooo belum tamat lagi! aku dilanda kemaruk Ashraf Muslim a.k.a Ustaz Amirul
*wahaha gatal kau!*





sangat gojes! hati mana yang tidak cair bila tengok dia senyum, lagi-lagi dengan sifat peribadi yang baik kira calon suami terbaik lah!



okeh, bye

6 comments:

wani ezryl * said...

harus la gatal, kita kan kat pulau! lolx

A.s.t.i.n.a said...

Ini memang perempuan sejati.. herher

BzzKarat™ said...

neh ustaz neh? wow pakej menarik! hihi.

Saif Addeen said...

Puas ku cari tiada berjumpa akhirnya berjumpa juga disini.kak syahira dah makin cun pula skang.Ustaz amirul tu hensem cam i gak.kira geng lah.hehe

Sastra Dania said...

Mak aii...agk2 beg tu ade 2.5 kg kot.dh nama pn pompuan kan.mestila brg nyer lengkap.tp itu la hakikat nyer..sma la dgn hbag akk juga.wt kata Hubby mcm beras 5 kg.he3x...

Sastra Dania said...

Mak aiii,brape kg brt beg ni?sume lengkap yerr.tp itula wanita kn.Mcm akk,Hubby pn ckp sama ade 5kg berat beg u nie...he3x.