Thursday, March 31, 2011

proses tumbesaran

Polo!




"mak lang, along sengkul lah"

"ha ha ha"



selepas dari itu aku digelar budak sengkul. haishh. aku belajar cakap dari diaorang jugak sebenarnya. kanak-kanak selalu akan cakap sebagaimana orang dewasa cakap, so berhati-hati bila berbicara dengan kanak-kanak.
*sengkul bermaksud lapar*




"along, yang mana satu adik?"

"ko, yang kiri tu lah! muka sendiri pon tak kenal ke?"

"adik mana ingat muka macam mana"




bila pindah masuk felda, kulit semakin gelap mengelap dan berkilat. lolx.
*almari belakang tu masih ada lagi sampai sekarang, dan masih berfungsi menyimpan pinggan mangkut untuk kenduri*



berhari raya di kampung
*with cousins*



inilah dia rumahku, syurgaku. tak ingat tahun bila yang pasti kami masih kecik-kecik dan belum bersekolah
*budak kecik yang kiri sekali itu jiran sebelah kami yang selalu kena buli dengan adik kembar aku. he he he. kami adik beradik masing-masing menggendong teddy bear*




sekian, bye
[lagu kat mp3 aku ni cakap; one, you like a dream comes true]

3 comments:

♣dya aien♣ said...

hehehehhe..soooo cute..kecik kecik dah pandai posing posing dah.. ;p

IJAT360 said...

peh..gambar rumah felda yg original..memori beb..hihi ^_^

syaEYRA said...

@dya aien tu la tgk gmbr baru perasan dolu2 dah pandai posing

@ijat rumah yg sgt banyak memori, tapi felda skg dah berubah wajah