Wednesday, May 18, 2011

sepanjang dua minggu


Salam and Hello Polo ;)

heyy, aku kembali bersua dan kembali menatap muka blogger ini. dengan secara tiba-tiba aku jadi orang yang paling sibuk di opis ni, kira tak masuk kerja berminggu dah la tu, buat Apartment Permint Harmoni sebagai tempat transit hanya beberapa jam sahaja *giler ar, tak pernah ku duga kerja ku merayap sana sini selama sebulan*



Sebelum dikerjakan kerja yang bertubi-tubi, lepak Old Town dengan hati girang



Karnival 1 ICU JPM di Merang Suria Resort, Setiu
*masuk acara mummy dressing, mujur tak jadi mummy kalau tak habis muka nanti di conteng-conteng dengan lipstik*



Mummy yang dah siap di dress-kan
*dressing kena ada tema, kumpulan aku main tibai je tak sempat nak pikir tema apa. kasi bungkus saja. bila dah siap, tema pocong rupanya. ha ha ha.*



Nama pun Karnival 1 ICU, inilah group aku, tak kenal sesiapa pon tapi bila dah main game semua dah macam kenal lama



Tarik tali
*fuahaha nampak kegagahan group PPN Negeri lawan HQ. haruslah PPN Negeri menang kan*



Habis karvinal transit rumah sehari then terus gerak ke INTIM Kemaman
*kami berbengkel sambil berhibur. ewahh sila perhatikan ini adalah tempat karaoke, serius dah macam nak artis buat persembahan di dewan teater*



Sangat kusyuk semasa berbengkel
*ha ha ha, padahal melayan buku muka ^^, group kami macam tak dihiraukan sangat, katanya kami ni dah terrer. glup!*



Santai tepi pantai selepas penat bersukan
*bersama geng-geng*



Habis bengkel, seperti biasa transit rumah sehari then terus ke Tok Bali, Bachok Kelantan
*pergi atas urusan kerja pulak, hua hua aku semakin gigih kini*



View di Resort tersebut
*walaupon pantainya boleh mandi manda, tidaknya aku nak menjejakkan kaki ke air itu, kulit ini semakin menggelap sebab asik berada di tepian pantai sahaja semanjang minggu. lolx*



Tunggu siapa tu daro?



Oleh kerana bos-bos terpaksa balik awal, aku la jadi penggantinya wakil dari ICU
*1st time nak berucap depan orang nih, hentam sajalah labuu*



Aktiviti semalam, ada rewang di rumah Pengarah kami sempena majlis apa ntah. Terlibat pulak dengan aktiviti masak memasak walaupun aku ini jarang nak memasak
*lepas satu, satu kerja dapur kena buat. ingatkan dah siap comey-comey tak nak buat kerja lagi, adoii kena goreng keropok pulak*



Selepas tazkirah dan solat isya, poya-poya bergambar didapur sambil menggoreng ikan



Ahli-ahli dapur yang gigih menyediakan makanan
*gediks kau syiro!*



Dah siap masak, kita makann
*makanan yang ditambah sama banyak dengan makanan yang diambil pada mula-mula. yang ini gambar semasa menikmati dua potong kek ^^*



sekian, sebab malas nak taip-taip lagi. bye
[kena pergi meeting di Putrajaya pulak esok]

3 comments:

Dim Benihana said...

wey dasyat gila keja ko, macm byk berjalan je...

wani ezryl * said...

syiro yg akan terus sibuk dan sibuk! :P

syaEYRA said...

@dim_serius keje kite skg ni bnyk jalan2

@wani_ahh kite xnk sibuk mcam khalida