Tuesday, March 6, 2012

Kursus Retreat Seksyen Khas

Assalamualaikum & Helo Polo :)

Tak mau cerita panjang-panjang, moh tengok gambar sepanjang Kursus Retreat Seksyen Khas PPPNT yang diadakan di Lake Kenyir Resort and Spa *ini first time I ke Lake Kenyir* tak jauh rupanya kenyir ni dengan KT, lebih kurang sejam je.




Sewaktu kursus berlangsung
*bila sr ni cerita pasal teknikal BQ ke apa-apa memang aku paham, tapi bila dah masuk pasal duit-duit, peruntukan dan tender memang aku tenguk air tahan ngantuk la :P*




Waktu aktiviti riadah dipetang hari
*yahooo! kita jalan-jalan naik boat keliling tasik kenyir*



Pemandangan dari atas boat, itu la resort yang kita orang duduk
*tapi itu kawasan reseption dan tempat makan jer*




yang ini baru bilik kami, huhu tepi tasik tu :)
*itu ada diantara geng yang tak pergi jalan naik boat, so diaorang buat aktiviti memancing, ada yang dapat ikan toman besau betis i, huhu*




separuh dari rombongan kami bersiar-siar menikmati pemandangan tasik kenyir
*takut juga naik boat nih, lupa yang i cuma naik boat ditasik so takdalah dihayun-hayun ombak besar*




*ewah, gedik nya! ntah masa bila diaorang snap gambar nih!*




*best wooo, tapi lama-lama ngantuk dok atas boat nih -_-"*




ini tempat yang nak sangat i tengok, terima kasih kepada pembawa boat yang sudi nak bawak ke kawasan berkayu-kayu ini, mana tak nya i ni asik tanya kat mana kawasan berkayu-kayu macam dalam tv. lolx.




Third day, morning glory
*awesomeness pemandangan disini*




Team Building, xtvt paling best sepanjang kursus
*kita berlumba buat rakit*




*aiyoo, perempuan ada 3 orang je masa Team Building nih! yang lain segera kena pulang*




Buat bulatan kemudian perlahan-lahan masuk dalam air yang sedalam 80kaki
*timbul tenggelam i dalam air nih*




Main kocak-kocak air weh, sebelum gandingan tangan dilepaskan! hadoii gandingan tangan tuh!
*yakin atau tidak kita nak duduk dalam air sedalam 80kaki? i ni dah la tak reti berenang! timbul tenggelam la*




Bila dah yakin, baru boleh main rakit
*berakit-rakit kehulu katanya*




Haha, orang yang tak pandai berenang harus duduk atas rakit je. Orang lain pandai-pandai la kayuh bawak rakit kehulu.
*moral support pada kawan-kawan yang dah kepenatan*




Ini kes dengki bila dah sampai dia orang jatuhkan i dalam air! Demm terkuak-kuak i berenang ketebing *berenang ke? haha*




Lepas berakit kita berenang sekali lagi bagi puaskan hati main air, wehoo :)



Mamat instructor kita orang ada ajak buat xtvt masuk gua, jalan-jalan dalam taman negara *fuaa bunyi macam menarik* jom ler kita pergi :)


Sekian, bye

2 comments:

YOUsoF said...

Sungguh, perasaan jeles tu membuak-buak lebih² bila tengok gambar part pusing² tasik.. SubhanAllah, ciptaan Allah sangat mengagumkan...


Tertarik habislah tengok aktivi lasak macam tu!! ;D

Gandingan tangan! hehehe

-Incek Fik- said...

Subhanallah!

Serius cantik pemandangan kat Tasik Kenyir tu, rasa cam teruja nak pi lebih-lebih lagi kalau ada lubuk memancing.

Ikan toman besar sebesar betis tu buat masak apa? panggang?


hehehee.. best la tengok korang punya aktiviti.. meriah! :)